Megérkezett a malackatranszport
2018. április 23. írta: hahópihehh

Megérkezett a malackatranszport

Nos, volt két hónap kényszerszünetem, mert az újonnan rendelt kiegészítők egy reumás csiga sebességével értek ide, nem is értem, minden egyéb itt volt alig pár hét alatt.

Na de mindegy, a lényeg, hogy indulhat a következő alkotási ciklus, főként, hogy a mostanival jópár bejegyzésre való lehetőség érkezett.

Megjött az Arduino Mega (becenevén százlábú), néhány tonna shift register, wireless cuccok és egy wifi, valamint a lényeg: egy autó. Ezt aztán majd lehet kombinálni mindenféle szenzorral, már eszemben van fény-, vonal- meg mindenkövető, plusz egy sima távvezérelhető, amolyan tengerimalackaszállító :)

Egy viszonylag nagy, de könnyen összeszerelhető verziót választottam, azért, hogy ha nagyon vérszemet kapok, csinálhassak akár egy emeletes buszt is, annyira nem is volt darabokra szedve, úgyhogy azt hittem, gyorsan megleszek az összeszereléssel, de a sok kis anya rácsavargatása azért igénybe vette minden kézügyességemet.

img_2983_1.JPG

Ez volt a legkevésbé sem kedvenc részem, mindegyik keréknél másik módszerrel próbálkoztam, hogy rá tudjam valahogy venni az anyát, hogy csavarodjon már rá a csavarra, mert a belső résznél az akriltól nem fértem hozzá...

auto.jpg

No para, alig fél óra alatt végeztem is vele, egész csini lett, holnapra megálmodom, hogy mivel kezdjek a rengeteg szenzor közül :)

img_2992_1.JPG

E.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemertekalovakhozdeazertvanegy.blog.hu/api/trackback/id/tr413858230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása